zaterdag 30 januari 2010

Coquilles st jacques met zeekraal

coquilles st jacques met zeekraalRestauranteten snel klaar in 20 minuten !

(voor 2 personen)
  • 10 coquilles st jacques
  • 2 sjalotjes fijn gesnipperd
  • 150gr zeekraal
  • 1/2 dl droge witte wijn
  • 1 el witte vermout
  • 1/3 dl room
  • 50g ijskoude boter in stukjes
  • 1 takje verse verse tijm
  • 1 blaadje laurier

(werkwijze)

  • Doe de sjalotjes in een pannetje met de witte wijn, de vermout, de tijm en de laurier. Laat tot de helft inkoken.
  • Doe er de room bij en laat nog even doorkoken.
  • Klop van het vuur af de klontjes boter erdoor.
  • Spoel de zeekraal. Breek het onderste harde stukje eraf. Stoof twe minuten in boter.
  • Dep de coquilles st jacques goed droog en snij ze eventueel horizontaal doormidden. verhit boter in een anti-kleefpan. Bak de coquilles st jacques heel kort (een halve minuut) op hoog vuur aan iedere kant.
  • Leg de coquilles st jacques op een bedje van zeekraal. Lepel de saus erbij.
  • Serveer met wat je wil: brood, rijst, frieten... Wij aten het met basmatirijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten