
(voor 2 personen)
- 10 coquilles st jacques
- 2 sjalotjes fijn gesnipperd
- 150gr zeekraal
- 1/2 dl droge witte wijn
- 1 el witte vermout
- 1/3 dl room
- 50g ijskoude boter in stukjes
- 1 takje verse verse tijm
- 1 blaadje laurier
(werkwijze)
- Doe de sjalotjes in een pannetje met de witte wijn, de vermout, de tijm en de laurier. Laat tot de helft inkoken.
- Doe er de room bij en laat nog even doorkoken.
- Klop van het vuur af de klontjes boter erdoor.
- Spoel de zeekraal. Breek het onderste harde stukje eraf. Stoof twe minuten in boter.
- Dep de coquilles st jacques goed droog en snij ze eventueel horizontaal doormidden. verhit boter in een anti-kleefpan. Bak de coquilles st jacques heel kort (een halve minuut) op hoog vuur aan iedere kant.
- Leg de coquilles st jacques op een bedje van zeekraal. Lepel de saus erbij.
- Serveer met wat je wil: brood, rijst, frieten... Wij aten het met basmatirijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten