dinsdag 13 oktober 2009

Aubergine parmigiani

aubergine parmigianiZelfs onze Italiaanse buren vinden deze hier beter dan in Italië !

(voor 2 personen)
  • een twee à drietal aubergines
  • tomatensaus naar keuze met of zonder gehakt
  • voldoende olijfolie
  • poederparmezaan
  • mozzarella
  • Italiaanse kruiden
(werkwijze)
  • Snij de aubergines in schijven en bak ze in olijfolie in een pan (antikleefpan). Let erop dat je echt véél olijfolie gebruikt. De aubergines moeten erin zwemmen. Je zal zien dat de aubergines als het ware de olijfolie opslurpen. Je moet dus af en toe olijfolie bijgieten als je ziet dat er geen meer in de pan is. Belangrijk hoor ! Laat ze mooi zacht bakken.
  • Leg de aubergines onderaan in de ovenschotel.
  • Kruiden met peper en zout.
  • Warm ondertussen de tomatensaus op in een pot en smeer rijkelijk over de aubergines.
  • Snij de mozzarella in schijfjes en schik ze over de saus.
  • Strooi er nu de poederparmezaan en de Italiaanse kruiden over.
  • Zet in een oven van 180° gedurende 10 à 15 minuten.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Vergeet die poederparmezaan, gebruik een stukje verse parmezaan die je zelf maalt of raspt, zoooveeeeeeel beter van smaak, anders is dit een prima receptje.
Stefaan

Tom zei

Je hebt inderdaad gelijk Stefaan. Dit receptje dateert nog van de beginjaren toen we in Adinkerke kwamen wonen. Het is letterlijk gekopieerd uit mijn receptenboekje... Sinds dat etentje bij jullie ligt hier natuurlijk altijd verse parmezaan in de frigo.

Anoniem zei

En liefst laat je hem nog wat liggen, zodat hij lekker straf begint te ruiken en smaken. Héérlijk!! Ik ben ook fan van een stuk verse parmezaan in de frigo!!!
Emily

Een reactie posten