zaterdag 24 oktober 2009

Courgettes gevuld met ham en kaas

courgettes gevuld met ham en kaasUit de wekelijkse Carrefour-reclame. Het enige recept dat echt de moeite waard was uit hun folders. Lekker sappig en zéér goedkoop.

voor 2 personen)
  • 2 middelgrote courgettes
  • 1 fijngesneden ui
  • 100 g gekookte ham
  • 100 g geraspte emmentaler
  • peterselie
  • 1 stokbrood
(werkwijze)

  • Verwarm de oven op 200° C.
  • Was de courgettes en snijd ze overlangs in twee helften.
  • Lepel de gehalveerde courgettes uit met een koffielepeltje tot er nog 0,5 cm overblijft.
  • Stoof het vruchtvlees samen met de uien enkele minuutjes in olijfolie.
  • Voeg de in kleine stukjes gesneden ham toe en kruid met peper en zout.
  • Neem van het vuur en meng de kaas en de fijngehakte peterselie door het geheel.
  • Vul de courgettes op met het mengsel en leg ze in een lichtjes ingevette ovenschotel.
  • Laat de schotel 25 tot 30 minuten bakken in de oven.
  • Serveer met stokbrood en eventueel een tomatenslaatje (peper, zout, azijn, maisolie, ajuin en bieslook mmm…).

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit is ook zéér lekker met gehakt in plaats van ham. Echt een aanrader!! Emily

Tom zei

Merci voor je reactie Emily, zullen we zeker eens proberen !

Een reactie posten