zondag 25 oktober 2009

Fettucini carbonara

fettucini carbonara(voor 2 personen)

  • 300g fettucini (pasta)
  • 1 ui
  • 200 g spek
  • 1,5 dl Alpro Soya Cuisine
  • Zout, peper, nootmuskaat
  • 2 eieren
(werkwijze)
  • Kook water voor de pasta.
  • Voeg zout toe aan het kokende water en kook de pasta beetgaar.
  • Smelt een beetje boter in een pan en voeg het spek en de fijngesneden ui eraan toe.
  • Kruid dit met peper en zout en bak het mooi goudgeel aan.
  • Blus alles met de room en laat het vervolgens tot kookpunt komen. Niet laten doorkoken.
  • Voeg er een beetje nootmuskaat aan toe.
  • Doe de pasta in de pan, verdeel de saus goed over de pasta en laat 1 minuut meegaren.
  • Serveer de pasta in een diep bord met in het midden het eigeel in het eierdopje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten