maandag 26 oktober 2009

Mosselen natuur

mosselen natuurMosselen moet je niet meer op restaurant eten. Voor veel minder geld en in een mum van tijd klaar !

(voor 2 personen)

  • 2 kg mosselen
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 preiwit
  • 1 stengel groene selderij
(werkwijze)

  • Spoel de mosselen af onder koud water, borstel ze grondig en verwijder de geopende exemplaren.
  • Maak de groenten schoon en snijd ze in grove stukken.
  • Doe ze in een ruime pot, kruid ze met tijm, laurier, zwarte peperbolletjes en een paar takjes peterselie en overgiet ze met een beetje water.
  • Breng alles aan de kook en blancheer de groenten 5 minuten.
  • Doe er de mosselen bij, meng alles zeer goed en kook het geheel ongeveer 8 minuten op een hoog vuur tot de mosselen volledig open zijn. Schud ze af en toe op.
  • Giet de mosselen af, laat ze even uitlekken en verwijder de ongeopende exemplaren.
  • Serveer met frieten en Jupiler (met wat anders ?).

2 opmerkingen:

Emily zei

Met een goed glaasje witte wijn misschien?

Tom zei

Voor Lindsey mag dat inderdaad witte wijn zijn!

Een reactie posten