zaterdag 31 oktober 2009

Scampi met mangogazpacho

scampi met mangogazpachoHeerlijk mini-gerechtje.

(voor 6 porties)
  • 6 gepelde tijgergarnalen
  • ½ kl kerriepoeder
  • ½ kl paprikapoeder
  • Voor de mangogazpacho
  • 2 mango’s
  • 1 rode ui
  • het sap van ½ limoen

(werkwijze)

  • Laat de scampi’s ontdooien en dep droog. Kruid met het kerrie- en paprikapoeder, peper en zout.
  • Schil de mango’s, haalde pit eruit en snij in stukjes.
  • Snij de rode ui in grove stukken.
  • Maak de mangogazpacho: mix de mangostukjes en de ui fijn. Kruid met peper en zout en voeg het limoensap toe.
  • Gril kort de scampi’s 2 min. aan elke kant.
  • Verdeel de mangogazpacho over de (Piet Huysentruyt-)glaasjes en ‘hang’ er een scampi met een tandenstoker boven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten