donderdag 22 oktober 2009

Scampi tricolor

scmapi tricolor (voor 2 personen)
  • zak diepvriesscampi’s (bv. 26 tot 30 kleine of 16 grote)
  • 1 rode paprika
  • 1 broccoli
  • ½ ui
  • 2 dl room
  • 1 eetl. witte Martini
  • 2 eetl. boter
  • 1 capsule saffraan
  • ½ koffiel. lookpoeder
  • peper en zout

(voorbereiding)

  • Leg de scampi’s 2 min. in heet water en pel ze. Dep goed droog en verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt).
  • Hak de ui fijn.
  • Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes.
  • Snij de broccoli in zeer kleine roosjes. Kook ze gedurende 5 min. zonder deksel in lichtgezouten water. Ze mogen nog lichtjes krokant zijn.

(bereiding - 15 minuutjes)
  • Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en stoof de fijngehakte ui gedurende 2 min. (niet laten kleuren).
  • Voeg de blokjes paprika toe, dek af en laat 4 min. stoven op een zacht vuurtje.
  • Voeg de scampi’s toe en bak ze aan elke kant 2 min. bruin
  • Giet er de room en de witte Martini bij. Kruid met saffraan, lookpoeder, peper en zout. Laat nog even op het vuur tot de saus lichtgebonden is.
  • Voeg voorzichtig de gekookte broccoliroosjes toe en warm de bereiding nog 2 à 3 min. op.

3 opmerkingen:

Tom zei

Dit is bij ons een van de klassiekers als we volk over de vloer krijgen !

Anoniem zei

Laat die uitnodiging dan maar komen!!! Ah, neen, jullie moeten eerst eens tot bij ons geraken zeker ;-) Emily xxx

Anoniem zei

Ewel Emily, ze mogen ons er dan bij uitnodigen, Stefaan

Een reactie posten