woensdag 14 oktober 2009

Pasta scampi met kerrie

pasta scampi kerrieDé favoriet van mijn vrouwtje !

(voor 2 personen)
  • 1 Jonagold-appel
  • 1 stengel groene selderij
  • ¼ knolselderij
  • een hoop scampi’s
  • margarine of boter
  • ongeveer een koffielepel kerrie
  • 1 dl witte wijn
  • 1 eetlepel vermout of Martini
  • 1 dl room
  • 2 eetlepels gehakte dragon

(werkwijze)

  • Snijd de appel, de selderij en de knolselderij in een fijne brunoise.
  • Pel de scampi’s en bak ze aan in de margarine of boter.
  • Stoof de groentjes mee in de pan. kruid het geheel na zo’n 8 minuten naar smaak met de kerrie.
  • Blus met de wijn en de vermout en voeg de room toe. Naargelang je meer saus wilt (zoals wij !), kan je meer room en wijn toevoegen. Laat koken tot er een lichte binding ontstaat.
  • Serveer in een diep bord met bijvoorbeeld tagliatelli.
  • Overstrooi met de gehakte dragon.

    Vroeger gebruikten we diepvrieskartonnetjes dragon van Delhaize, zeer handig. Deze zomer heb ik dragon gepland in de tuin in een bloembak. Een kruid dat zeer gemakkelijk te onderhouden viel. We sneden af wat we nodig hadden.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat ziet er superlekker uit!
Ik ben een scampi-appel-kerriefan.
Deze variant komt hier zeker op tafel!
Isa

Anoniem zei

Ziet er verdorie lekker uit,je vrouwtje heeft een goede smaak.
Dit staat deze week zeker op ons menu, bedankt Tom.
Stefaan

Anoniem zei

Zoals gezegd, ik heb dit gisteren klaargemaakt voor ons gezinnetje en niets dan lof gekregen voor dit gerecht, echt top! Vooral de knolselder en de afwerking met verse dragon vielen zeer in de smaak.Bedankt.
Stefaan.

Een reactie posten