zaterdag 17 oktober 2009

Witloofsoep

witloofsoepEen soep die samen met croques kan geserveerd worden.

(voor 4 personen)
  • 1 ui, in stukken gesneden
  • 1 preiwit, in stukken gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 6 stronken witloof in ringen gesneden
  • 1,25l kalfsfond
  • boter

  • voor de croques:
  • 1 plak gekookte ham, in 2 verdeeld
  • 4 sneden brood
  • mozzarella
  • boter
(werkwijze)
  • Bak de ui in wat boter, doe er de prei, witloof en look bij.
  • Laat even stoven. Overgiet met de fond en laat ongeveer 1 uur koken op een zacht vuurtje.
  • Indien nodig kan je nog wat fond tussenin toevoegen.
  • Beleg voor de croques twee sneden brood met de ham en een plakje mozzarella, dek af met de andere snede brood.
  • Druk aan en bak in boter.
  • Laat wat afkoelen en snijd in kleine driehoekjes om te serveren bij de soep.

1 opmerking:

Isabelle zei

Mmm, water in mijn mond !!
Ik doe soms ne zoete appel in mijn witloofsoep alvorens hem te mixen..

Een reactie posten