vrijdag 23 oktober 2009

Zalmlasagne

zalmlasagne Snel een subliem gerecht op tafel na een lange werkdag !

(voor 2 personen)
  • 400gr flinterdunne plakjes verse zalm
  • 1 potje (250gr) ricotta
  • 1 tomaat
  • Italianse kruiden of oregano
  • peper en zout

(werkwijze)

  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Spoel de tomaten, snij ze in fijne plakjes.
  • Kruid de zalmplakjes met Italiaanse kruiden, peper en zout. Bestrijk ze met de ricotta en beleg ze met de tomaat. Maak laagjes op een vel bakpapier op de bakplaat.
  • Zet de lasagne 5 minuten in het midden van de oven.
  • Serveer met rijst of gebakken aardappelen en eventueel sla. Op de foto is een patat in de oven te zien van Delhaize, heb je geen werk aan.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Is dit dan met gerookte zalm??
Emily

Tom zei

Je mag kiezen. Het oorspronkelijke recept is met verse zalm. Wij hebben ze al klaargemaakt met gerookte zalm en dat was zéér lekker. Gerookte zalm heb je makkelijker eens in huis liggen...

Een reactie posten