maandag 9 november 2009

Courgettestoemp met zacht gekookt eitje en garnalen

courgettestoemp met zacht gekookt eitje en garnalen(voor 2 personen)
  • aardappelpuree (bloemige aardappelen, melk, boter, zout, nootmuskaat en eventueel een ei)
  • 1 courgette
  • olijfolie
  • 2 eitjes
  • handgreep grijze garnalen

(werkwijze)

  • Maak eerst uw aardappelpuree. Smaakt het best met bloemige aardappelen. Kook goed gaar en zet de aardappelen na het afgieten nog even op het vuur om 'uit te drogen'. Ga ze te lijf met de pureestamper (géén mixer !). Maak uw puree met melk en een stevige klont boter. Aardappelen houden van veel boter. Wie problemen heeft met boter, kan die ook vervangen door goede olijofolie. Boter én olijfolie kan ook. Kruid met zout en nootmuskaat. Meng er dan nog eventueel een ei onder.
  • Stoof de stukjes courgette in olijfolie.
  • Meng de courgettestukjes met de aardappelpuree.
  • Kook je eitjes zacht = 3 à 4 minuten.
  • Serveer met de grijze garnalen.

2 opmerkingen:

carmen zei

dat ga ik eens proberen..
kgeloof dat jij iets hebt met komkommers en courgettes hé..?? Stonden die in je tuintje misschien..

Tom zei

Dit is echt een van de toprecepten die ik de laatste tijd heb klaargemaakt. Om je ziek van te eten ! Echt echt lekker ! En zo snel klaar.

Een reactie posten