zaterdag 28 november 2009

Fettucini met courgettes en spek

fettucini met courgettes en spek
Zeer simpel gerecht, moet wel wat langer op het vuur staan.

(voor 2 personen)
  • 250 gram fettucine
  • 1 courgette
  • een blik gepelde tomaten
  • 100 gram spek
  • 1 ui
  • 1 staal preiwit
  • knoflookteentje
  • parmezaanse kaas
  • zout en peper

(werkwijze)

  • Hak de ui fijn en snijd ook het preiwit en het spek in kleine stukjes.
  • Fruit alles in een beetje olijfolie.
  • Doe er dan de gepelde tomaten met wat peper en zout bij en laat de saus minstens 45 minuten sudderen op een matig vuur.
  • De courgettes snijd je in dunne schijfjes. Die laat je, samen met het teentje knoflook, gaar worden in wat olijfolie (ca. 15 min.).
  • Ondertussen kook je de fetuccine al dente. Giet af en doet ze bij de courgettes (haal er het teentje knoflook uit).
  • Giet er ook de saus over en meng alles goed.
  • Schep in borden en bestrooi rijkelijk met parmezaanse kaas !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten