zaterdag 21 november 2009

Fusilli met courgettes

fusilli met courgettesMijn vrouw was zot van dit recept van chefs Rose Gray en Ruth Rogers van restaurant The River Café in Londen. Ik vond het een beetje te veel boterachtig... Te proberen.
(voor 2 personen)
  • fusilli = krullepasta !
  • 1 courgette
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 75gr boter op kamertemperatuur
  • Parmezaanse kaas (vers geraspt natuurlijk !)

(werkwijze)

  • Snijd de courgettes in 1 cm dikke schijfjes.
  • Verhit de olijfolie in een pan waarin alle schijfjes courgette naast elkaar passen.
  • Fruit de knoflook in de olie tot hij zacht is en voeg dan de courgettes toe.
  • Breng op smaak met peper en zout en roer tot de courgettes net bruin beginnen te worden.
  • Voeg de helft van de boter toe, roer weer en zet het vuur laag.
  • Bak de courgettes en roer regelmatig.
  • Voeg na een tijdje een klein beetje water toe om de schijfjes die aan de bodem van de pan kleven gemakkelijker los te kunnen maken.
  • Ga door met roeren en schrapen tot de courgettes zacht en romig zijn.
  • Roer er van het vuur af de resterende boter door.
  • Kook de fusilli al dente in kokend gezouten water.
  • Roer wat kookvocht door de courgettesaus.
  • Voeg de fusilli toe aan de saus en schep alles door elkaar. Serveer met de geraspte Parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten