donderdag 5 november 2009

Gebakken intkvis

gebakken intkvis Omdat de chef vandaag jarig is, mag hij mee op de foto !

Dit recept is een variatie op het recept van twee dagen geleden maar met heerlijke inktvis. De meeste mensen denken dat calamares taai is en dat is ook zo ! Maar heerlijk kort gebakken is inktvis zeer zacht en op z’n lekkerst !! Taaie inktvis = te lang gebakken inktvis.

(voor 2 personen)
  • 500gr schoongemaakte inktvis vers van de viswinkel ! Geen diepvries !
  • peper en zout
  • teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 tomaat
  • citroensap
  • olijfolie
  • 1 eetl. fijngehakte tijm
  • 1 eetl. fijngehakte peterselie

(werkwijze)

  • Pel en snijd de knoflook in dikke plakken.
  • Snijd de paprika en de tomaat in kleine blokjes.
  • Verwarm de olie in een wok, voeg de knoflook toe en verwarm voorzichtig tot hij bruin kleurt.
  • Haal de knoflook uit de wok. Verhoog het vuur en bak de paprika.
  • Voeg een beetje erna de tomaat erbij. Haal alles na enkele minuutjes eruit.
  • Verhoog het vuur, doe de inktvis in de wok en bak 1 minuut. Niet langer, anders wordt hij taai en oneetbaar. DIT IS HET GEHEIM VAN LEKKERE INKTVIS !
  • Doe het vuur uit. Voeg de paprika en tomaat terug toe in de wok. Bestrooi met de kruiden en besprenkel met een weinig citroensap.
  • Dien onmiddellijk op. Lekker met frietjes (of brood).

2 opmerkingen:

frans van eeckhout zei

GELUKKIGE VERJAARDAG TOM
en
gelieve te reserveren voor deze avond 2 plaatsen

papa frans & colette

Emily zei

Amai zeg, zo fier als een gieter met z'n gebakken inktvis!!! Was dat je verjaardagsmaaltijd? Ewel, ook een (te late) gelukkige verjaardag!!

Een reactie posten