zondag 22 november 2009

Kalkoenfilets op Hawaiaanse wijze

kalkoenfilets op hawaiaanse wijze(voor 4 personen)
  • 4 kalkoenfilets
  • 4 ananasschijven (blik) – PAS OP: sap uit blik niet wegsmijten !!!
  • 1 dl droge sherry
  • 4 schijfjes tomaat
  • 4 sneetjes jonge goudekaas
  • 2 eetl. boter
  • instantsausbinder
  • paprikapoeder
  • peper en zout

(werkwijze)

  • Laat 2 eetl. boter kleuren in een braadpan.
  • Bak de kalkoenfilets aan beide zijden goudbruin (ongeveer 2 min. aan elke kant). Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat nog ongeveer 2 minuten verder bakken.
  • Haal het vlees uit de pan en schik het in een ovenschotel.
  • Leg op elke kalkoenfilet een schijf ananas, een schijfje tomaat en een sneetje jonge goudakaas (een beetje groter dan het stuk vlees).
  • Strooi er wat paprikapoeder over en schuif in de voorverwarmde oven op 200°C. Laat gedurende 10 min. verwarmen.
  • Werk intussen de saus af: maak de braadresten los met 2 dl ananassap (uit het blik) en giet er 1 dl droge sherry bij.
  • Breng aan de kook en bind met instantsausbinder tot een lichtgebonden saus. Laat nog 1 à 2 min. doorkoken.
  • Serveer met rijst of tagliatelle en een gemengd slaatje.

2 opmerkingen:

carmen zei

ja da ziet er ook goed uit maar ja khebbe gene oven..

Tom zei

ik zou dat durven in zijn geheel onder zo'n panini-grill leggen ofwel gewoon in de grilpan misschien...?

Een reactie posten