dinsdag 17 november 2009

Koolvis met tomaat en ui

koolvis met tomaat en ui Het grijze visvlees van koolvis wordt hagelwit tijdens het braden, koken of stomen.

(voor 2 personen)
  • 2 stukken haas van koolvis van elk ongeveer 200 g
  • 4 tomaten
  • 2 grote uien
  • 10 cl droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gehakte dragon
  • 1eetlepel gehakte peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout

(werkwijze)

  • Was de stukken vis en dep ze droog. peper en zout de vis.
  • Snijd de ui in ringen. Bak ze op in wat olijfolie tot de uien zijn geslonken en doorschijnend worden.
  • Bestrijk een ovenschotel met olijfolie. Leg de helft van de uiringen op de bodem. De visfilets komen er naast elkaar bovenop.
  • Snijd de tomaten in schijfjes. Verdeel de tomaten dakpansgewijs op de vis. Bestrooi de vis en de schotel met de rest van de ui. Pers de koflook uit over de schotel.
  • Giet de witte wijn bij de vis. Overgiet met een streepje olijfolie.
  • Zet de vis gedurende 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Bestrooi de schotel met de peterselie en de dragon. Serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten