zondag 29 november 2009

Omelet met tuinkruiden

omelet met tuinkruiden(voor 2 personen)
  • 5 eieren
  • veel boter
  • peterselie, bieslook, dragon (vers fijngesneden of snel uit kartonnetjes uit de vriezer : vers en reeds fijngesneden, lekker makkelijk !)
  • peper en zout
  • scheutje melk
  • beetje gemalen kaas

(werkwijze)

  • Er gaan nooit meer dan 5 eieren in een omelet. Anders wordt de hoeveelheid, zelfs in een grote pan, te omvangrijk.
  • Zet de pan op het vuur en laat warm worden.
  • Breek ondertussen de eieren, zout en peper.
  • Laat bij de eieren een klein scheutje melk vloeien, want dat maakt de omelet straks lichter en meer verteerbaar.
  • Klop de eieren los met een vork tot een egale massa is ontstaan. Klop niet te lang en niet te hard.
  • Laat in elk geval voldoende boter uitsmelten in de pan, want eieren houden van boter.
  • De losgeklopte eieren schuiven dan de pan in. Meng onmiddellijk met de vork of met een spatel. De bedoeling is om de boter onder de eieren te mengen.
  • Laat zachtjes bakken tot een smeuïge omelet is ontstaan.
  • Wanneer de omelet bijna gebakken is, dan bestrooien we ze met de tuinkruiden: peterselie. Bieslook mag in geen geval ontbreken, want die smaakt het allerbeste bij ei. Ook een klein beetje dragon mag. Als de kruiden vooraf bij het ei geroerd worden, verliezen de kruiden wat frisheid en zien ze er minder schitterend uit.
  • Strooi gemalen kaas op de omelet. Heerlijk vinden wij dat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten