dinsdag 24 november 2009

Spiegelei met witte wijnazijn

Verknoei geen spiegeleieren meer dankzij onderstaande tips !

(voor 2 personen)
  • 4 eiers
  • klein beetje witte wijnazijn
  • peper en zout
  • boter
(werkwijze)
  • Laat boter smelten in de pan en strooi wat zout in de schuimende boter.
  • Dan gaan de eieren erbij. Het zout zit dus enkel in het kortsje onder het ei. Wanneer je zout op het eiwit strooit wordt uw eiwit rubberachtig.
  • De dooiers van de spiegeleieren pas peperen als de eieren op de borden liggen. De dooier wordt smakeloos als hij tijdens het bakken gepeperd wordt.
  • Om de eieren een heel speciaal, lekker smaakje te geven, nog een trucje uit de klassieke Franse keuken. Leg de gare eieren op de borden en laat in de pan, waarin zich nog aardig wat boter bevindt een paar druppels wijnazijn vloeien. Breng heel even aan de kook en giet dan de lichtzure boter over de eieren. Mmm...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten