maandag 2 november 2009

Visschotel met uien en tomaten

visschotel met uien en tomaten(voor 2 personen)
  • 400 gram verse vis: in ons geval victoriabaars (kan ook met bv. kabeljauw, wijting, schelvis)
  • 2 tomaten
  • 2 uien
  • droge witte wijn
  • paneermeel
  • boter
  • gehakte peterselie
  • peper en zout

(werkwijze)

  • Snij de tomaten in kwartjes. Wij pelden te tomaten, maar als je weinig tijd hebt, hoeft dat niet.
  • Pel de uien en snij ze in ringen.
  • Beboter een vuurvaste schaal. Leg er de tomaten en uien in en daarop de vis. Kruid met peper en zout.
  • Lepel er wat witte wijn bij. Bestrooi de vis met paneermeel en giet er gesmolten boter op.
  • Bak het gerecht ongeveer 30 minuten op 175° C.
  • Werk af met gehakte peterselie en serveer met aardappelpuree of rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten