zondag 13 december 2009

Eenvoudige vanillecupcakes

eenvoudige vanillecupcakesEen dessertje mag ook eens nietwaar. Dit is de rayon van mijn vrouw en schoonbroer en ze kunnen er wat van! Serveer deze cupcakes warm en bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker of bestrijk ze met een laagje glazuur als je wat meer tijd hebt. Klaar in een half uurtje !

(voor een 15-tal cakes)


  • 110g zachte boter
  • 110g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 koffielepel vanille-essence
  • 110g zelfrijzend bakmeel
  • 1 afgestreken koffielepel gistpoeder
  • 1 eetlepel melk, indien nodig nog iets meer
  • voor de decoratie: poedersuiker of glazuur

(werkwijze)

  • Verwarm de oven voor tot 180°C.
  • Verdeel 15 papieren cakebakjes over een ovenplaat. (Wij zetten twee papiertjes in elkaar voor de stevigheid).
  • Doe de boter in een kom.
  • Klopt met de houten lepel de boter smeuïg. Blijf stevig kloppen en voeg de suiker, de eieren, de vanille-essence, het meel, het gistpoeder en de melk toe.
  • Klopt tot alle ingrediënten goed met elkaar zijn vermengd en je een soepel beslag hebt.
  • Als het beslag moeilijk van je houten lepel glijdt, mag je nog een klein beetje melk toevoegen.
  • Verdeel het beslag over de cakebakjes en bak ze 10 à 15 minuten. Ze moeten goed gerezen en goudbruin zijn.
  • Serveer ze als ze nog een klein beetje warm zijn. Bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker of versier met glazuur en pareltjes e.d.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten