dinsdag 22 december 2009

Everzwijn met oesterzwammen en aardappelpuree

everzwijn met oesterzwammen en aardappelpureeIn dit receptje maken we eens een restaurantpuree met véél boter. Niet goed voor de lijn, maar dat mag ook eens !

(voor 2 personen)
  • 2 everzwijnsteaks
  • een hoop oesterzwammen
  • aardappelen
  • boter of olijfolie
  • peper, zout, muskaatnoot
  • room of boter

(werkwijze)

  • De aardappelen zeer goed gaarkoken, afgieten en nog even op het vuur zetten om het resterende water te laten verdampen.
  • Pureer met een pureestamper, niet met de mixer want dan krijg je pap !!
  • Werk de aardappelen vervolgens op, met warme melk en een stevige klont boter. Gebruik echt véél boter. Zeker één vierde van puree moet boter zijn ! Als je problemen hebt met boter, gebruik dan olijfolie. Ofwel de helft boter en de helft olijfolie. Mmm....
  • Kruid met nootmuskaat en zout.
  • Bak de everzwijnsteaks en de oesterzwammen en serveer met de puree.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten