zaterdag 12 december 2009

Gebakken gehakt en bloemkool met korianderroomsausje

(voor 2 personen)
  • 300gr gehakt
  • 400gr bloemkool
  • koriander
  • 1 koffielepel (Piet Huysentruyt-)runderbouillon
  • 2dl room
  • boter
  • peper van de molen

(werkwijze)

  • Kook de bloemkool gaar.
  • Bak op zacht vuurtje in de pan tot de bloemkoolroosjes een bruin korstje krijgen. Kruid met peper van de molen.
  • Bak ondertussen in een kleefpan het gehakt.
  • Eenmaal klaar, doe dan het gehakt uit de pan en blus met een scheutje water. Roer het aanbaksel los.
  • Voeg de runderbouillon toe.
  • Voeg de room toe en laat opkoken.
  • Voeg koriander naar smaak toe in de saus.
  • Serveer met rijst. Wij kruiden de rijst met Piet Huysentrut "Zout met zeewier"-molentje. Zeer lekker !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten