zaterdag 26 december 2009

Gevulde champignons met lamsgehakt en aubergines

gevulde champignons met lamsgehakt en aubergineMet de feestdagen mag het een klein beetje feestelijker ! Duurt ietsje langer (maar niet te veel), maar o zo lekker !

(voor 2 personen)
  • 6 grote witte Parijse champignons
  • 40 gr zachte boter
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 teentje geperste knoflook
  • ½ aubergine
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 125 gr lamsgehakt
  • 35 gr gebrokkelde fetakaas
  • 1 koffielepel gedroogde rozemarijn
  • peper en zout
  • 1 eetlepel broodkruim

(werkwijze)

  • Kijk de champignons na of ze schoon zijn en verwijder eventueel vuil met een borsteltje.
  • Snijd de steeltjes uit de champignons en hak de stelen fijn.
  • Meng de boter, peterselie en knoflook en kruid met peper en zout. Zet in de frigo.
  • Snijd de aubergine (ongeschild) in kleine blokjes en stoof samen met champignonsteeltjes en de sjalot aan in olijfolie.
  • Meng het lamsgehakt met de aubergineblokjes en voeg er de fetakaas, het broodkruim en de rozemarijn aan toe. Meng goed en kruid met peper (fetakaas is reeds zout).
  • Vul hiermee de champignons, druk met de duim een kuiltje in de vulling en leg daar telkens een blokje van de gekruide boter in.
  • Verwarm de oven voor op 180° C en bak hierin de champignons tot ze mooi bruin en gaar zijn.
  • Dien op met een lekkere salade en puree.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten