zondag 6 december 2009

Koud komkommersoepje met scampi's

koud komkommersoepje met scampi(voor 2 personen)
  • 1 komkommer
  • 2 dl muskaatwijn
  • 1 tomaat
  • 20 scampi’s
  • olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • 2 eetlepels yoghurt
  • peper en zout
  • 1 eetlepel gehakte dille

(werkwijze)

  • Snijd de komkommer in twee en ontdoe beide helften van de pitten met een lepel.
  • Snijd ¼ van de komkommer in julienne en de rest in grove stukken. Mix de stukken met de muskaatwijn tot een gladde massa.
  • Ontvel en ontpit de tomaat en snijd ze in blokjes.
  • Pel de scampi’s en bak ze aan in wat olijfolie.
  • Meng de komkommerjulienne met wat olijfolie, het citroensap, de yoghurt, wat peper en zout en de stukjes tomaat.
  • Schik het komkommermengsel in het midden van het bord en overgiet met de komkommersoep. Leg er de gebakken scampi’s op en overstrooi het geheel met dille.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten