zondag 27 december 2009

Lotte met mousseline van koolrabi en puree van rapen

lotte met mousseline van koolrabi en puree van rapenHet mag al eens restauranteten zijn ! Eigen recept van topchef Tom ! Akkoord de bordindeling kan beter, maar het ging mij om het eten !

(voor 2 personen)
  • 2 stukken lotte = zeeduivel = staartvis
  • bussel rapen
  • 2 aardappelen
  • peterselie
  • 2 koolrabi’s
  • 1 liter melk
  • boter
  • 2 eetlepels geraspte kaas (bv. emmenthal)
  • muskaatnoot
  • 1 dl room
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels Martini
  • citroensap

(werkwijze)

  • Maak de rapenpuree. Kook de rapen in stukjes samen met een aardappel in stukjes. Prak met wat boter en peterselie met een vork of een stamper.
  • Bereid de mousseline van koolrabi. Kook een aardappel met de koolrabi in 1 liter melk. Mix aardappel, koolrabi en melk in de blender met ongeveer 25gr boter, muskaatnoot en de kaas. breng op smaak met peper en zout.
  • Bereid de saus. Laat de fijngesneden sjalot met de knoflook even smoren in boter. Giet er de martini bij samen met de room en tot wat geperst citroensap. Laat tot de helft inkoken. Kruid met peper en zout. Strooi er wat fijngesneden peterselie over.
  • Bak of grill de stukken lotte, overgiet met saus en serveer met de mousseline en rapenpuree. Mmm….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten