dinsdag 29 december 2009

Pasta met grote scampi, knolselder en curry

pasta met grote scampi knolselder en curryEen variatie op een receptje dat al eens eerder op deze blog verscheen.

(voor 2 personen)
  • ongeveer 12 grote scampi
  • ¼ knolselderij
  • ongeveer een koffielepel curry
  • een scheutje witte wijn
  • 1 eetlepel vermout of Martini
  • 2 dl room
  • 2 eetlepels gehakte dragon (tip: kartonnetje diepvries uit Delhaize: makkelijk en snel)

(werkwijze)

  • Snijd de knolselderij in een fijne brunoise.
  • Stoof de knolselder in een pan. Kruid het geheel na zo’n 8 minuten naar smaak met de kerrie.
  • Blus met de wijn en de vermout en voeg de room toe. Laat koken tot er een lichte binding ontstaat.
  • Pel de scampi, haal hun darmkanaal eruit (leg ze op de rug en geef een insnijding, dan kan je de lange al dan niet doorzichtige darmsliert er zo uithalen), kruid met peper en zout en bak ze aan in boter op middelmatig vuur ongeveer 2 minuten aan iedere kant.
  • Serveer in een diep bord met bijvoorbeeld cappelini. Overstrooi met de gehakte dragon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten