woensdag 23 december 2009

Pizza ‘calzone’ met kabeljauw, prei, mozzarella en coulis van tomaat

pizza calzone met kabeljauw prei en mozzarellaSimpel, maar heel eigenzinnig en speciaal.

(voor 2 personen)
  • 300 gram kabeljauwhaas
  • 1 wit van prei
  • 1 bol mozzarellakaas
  • 4 vlezige tomaten
  • 1 sjalot
  • basilicum, tijm
  • teentje knoflook
  • scheut olijfolie
  • peper en zout
  • pizzadeeg

(werkwijze)

  • Maak de tomatencoulis. Snijd de tomaten in stukjes, voeg de gehakte sjalot, knoflook, tijm en basilicum toe. Giet een scheut olijfolie bij en mix in de blender. Zeef de saus. peper en zout en houd bij.
  • Versnipper en was het wit van prei. Snijd de mozzarella in schijfjes.
  • Verdeel de kabeljauw in 2 stukken. Peper en zout de vis.
  • Rol het pizzadeeg uit en leg op elke pizza een stuk rauwe kabeljauw. bedek met mozzarella en de rauwe fijngesnipperde prei.
  • Vouw de pizza’s goed toe. Bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 220° C.
  • Serveer er de tomatencoulis bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten