maandag 14 december 2009

Pizza met witloof, spek en verse kaas

pizza met witloof spek en verse kaasEen van de snelte en lekkerste gerechten (buiten de oventijd gerekend) tot nu toe ! Echt een aanrader !

(voor 2 personen)
  • 1 pizzabodem
  • 100gr verse kaas
  • 50gr zure room
  • 100gr gerookte spekblokjes
  • 4 stronken grondwitloof
  • peper van de molen
  • zeezout
  • olijfolie

(werkwijze)

  • Plooi de randen van de pizzabodem dubbel.
  • Roer de verse kaas los met de zure room, kruid met peper en zout en bestrijk hiermee de pizzabodem.
  • Verwijder de kern van het witloof en snijd in reepjes, kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
  • Bak de spekblokjes kort aan in een pan met een weinig olie, voeg het witloof toe en laat het even meekleuren. Verdeel alles over de pizzabodem.
  • Zet de pizza in een voorverwarmde oven van 200°C en laat ongeveer 14 minuten bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten