donderdag 10 december 2009

Scampi in roze roomsaus

scampi in roze roomsausEen lekker gerechtje uit de SOS PIET 3-boek.

(voor 2 personen)
  • boter
  • 15 dikke scampi
  • 1 dl witte wijn
  • een scheutje water
  • 1 koffielepel kreeftenbouillon
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 1 dl sojaroom
  • 1 eetlepels gehakte peterselie
  • peper en zout

(werkwijze)

  • Smelt de boter in een gewone braadpan want we hebben het 'aanbaksel' straks nodig voor de saus.
  • Bak de scampi in de boter net voor die bruin wordt. Zet het vuur matig en bak de scampi één minuut aan iedere kant. Door ze zeer kort aan te bakken zijn de scampi nog rauw vanbinnen en kun je de roomsaus maken in dezelfde pan vooraleer de scampi taai worden.
  • Blus de pan met de witte wijn en het water en roer het aanbaksel goed los.
  • Voeg de kreeftenbouillon en de tomatenpuree toe.
  • Laat de saus tot de helft inkoken en voeg dan de room toe en laat de roomsaus tot kookpunt komen.
  • Werk de roomsaus af met de gehakte peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten