zondag 20 december 2009

Slaatje scampi

Het slaatje is gebaseerd op een Caesar salad.

(voor 2 personen)
  • kropje ijsbergsala
  • 8 el grote parmezaankrullen
  • Croutons:
  • arachideolie
  • 2 sneden wit brood
  • Dressing:
  • 1 ei
  • 1 el mosterd
  • 1 el worchestersaus
  • 4 dl arachideolie
  • 1 dl olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 6 à 8 el water
  • peper & zout
  • 1 teentje look

(werkwijze)

  • Snij het brood in blokjes
  • Giet de arachideolie in een anti-kleefpan
  • Wanneer de olie heet is: gooi de blokjes brood in de pan en roer geregeld door
  • Meng er eventueel op het einde een gehakt teentje look onder
  • Doe het eitje en de mosterd in een maatbeker.
  • Voeg de worchestersaus, arachideolie, olijfolie, citroensap en het water erbij.
  • Mix alles vanuit het midden van de beker.
  • Kruid naar smaak met peper, zout en look.
  • Voeg eventueel extra citroensap bij naar smaak.
  • Snij de sla in stukken en leg in een grote schaal.
  • Giet de dressing erover en meng met je handen
  • Werk af met de croutons en parmezaankrullen.
  • Kruid de scampi en bak op hoog vuur 2 minuten aan iedere kant en serveer ze op het slaatje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten