zaterdag 19 december 2009

Spaghetti met tonijn

spaghetti met tonijnDit is er eentje uit mijn favoriete maandblad Ambiance. Enorm simpel en snel klaar !

(voor 2 personen)
  • 300gr spaghetti
  • 2 eetl olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klein gedroogd pepertje (in zijn geheel)
  • 1 blik gehakte tomaten
  • 1 blik tonijn in olijfolie
  • 1 eetl kappertjes in 't zuur
  • 2 eetl fijngehakte peterselie
  • peper en zout

(werkwijze)

  • Kook de spaghetti al dente.
  • We maken ondertussen de saus. Giet de olijfolie in een wok. Laat er de geplette looktenen en de peper gedurende een minuut zacht in opbakken. Schep de knoflook en de peper uit de olie.
  • Giet de gehakte tomaten in de olie. Peper zeer uitvoerig en meng. Laat de tomatensaus een vijftal minuten zacht pruttelen.
  • Giet de olie van het blik tonijn weg. verkruimel het vlees van de tonijn en houd bij.
  • Schep de beetgare spaghetti bij de tomatensaus. voeg dan pas de tonijn, de uitgelekte kappertjes en de fijngehakte peterselie toe. Meng grondig en verdeel over de borden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten