vrijdag 4 december 2009

Tournedos met champignons

tournedos met champignons(voor 2 personen)
  • 2 tournedos
  • een blik of bokaal champignons (natuurlijk een vers bakje als je tijd hebt !)
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl rode wijn (of Porto)
  • 1,5 dl room
  • 3 eetl. Boter
  • 1,5 eetl. Tomatenketchup
  • peper en zout

(werkwijze – voorbereiding)

  • Verhit 1 eetl. boter in een braadpan en bak de champignons op een hevig vuur. Laat verder bakken op een zacht vuur.
  • Laat 2 eetl. boter goed heet worden in een braadpan en laat de tournedos aan beide zijden 2 min. korsten. Laat op een zachter vuur verder bakken naar wens. Kruid met peper en zout.
  • Haal het vlees uit de pan, zodat u er de fijngesnipperde sjalot en knoflook in kan stoven.
  • Giet er de rode wijn bij. Laat 2 à 3 min. inkoken, doe er de champignons bij en voeg ketchup en room toe.
  • Laat verder inkoken tot de gewenste dikte.
  • Dien op met worteltjes en aardappeltjes of kroketjes. Alternatief: ipv champignons bospaddestoelen gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten