donderdag 31 december 2009

Visfondue

visfondueVoor oudejaarsavond gaan we eens extra lang tafelen, maar voor een snel gerecht steken we natuurlijk weinig of geen tijd in de voorbereiding !

(ingrediënten)
  • 1 fonduestel met een brander eronder
  • 1 pakket visfondue van de viswinkel kant en klaar (Tip: Viswinkel Mare Nostrum in de Strandlaan in Koksijde) - dit jaar lag erop: pieterman, koningsvis, scampi, tong, coquilles, griet, tarbot, zonnevis, zalm en lotte mmm...
  • met bijhorende sausjes natuurlijk waarbij rouille niet mag ontbreken
  • fris slaatje met lekkere vinegraitte
  • assortiment broodjes
  • Drank à volonté

(werkwijze)

  • De visbouillon tot aan kookpunt brengen en de brander van je fonduepot zo regelen dat de visfumet tot aan kookpunt blijft zonder te pruttelen.
  • De visblokjes pocheren in een netje in de visfumet. Niet te lang zodat je geen uitgedroogde stukjes vis krijgt !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten