woensdag 9 december 2009

Wijting in de oven

Een receptje uit Ambiance Culinair van vorige maand dat er heel lekker uitzag. Een collega die een ware viskenner is, waarschuwde mij echter voor de vele fijne graatjes in de wijtingfilets. Ik eet graag vis, maar op die fijne graatjes ben ik niet zo tuk... Dus toch maar niet gemaakt. Maar hier voor de liefhebbers:

(voor 2 personen)
  • 4 wijtingfilets zonder vel
  • boter
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 theelepel worchestershiresaus
  • peper en zout
  • 1 koffielepel fijngehakte bieslook

(werkwijze)

  • Laat 30g boter smelten in een pan.
  • Leg de wijtingfilets naast elkaar in een ingeboterde ovenschotel. Bestrijk de vis met gesmolten boter. Peper en zout. Bestrijk de vis opnieuw met boter.
  • Strooi een laagje paneermeel op de wijtingfilets. Naast de vis één eetlepel water gieten.
  • Doe de vis in de oven onder grill 5 minuten tot hij een mooi bruin kleurtje krijgt. Dan is hij gaar.
  • Tijdens de 5 minuten oventijd maken we de saus. In het pannetje van daarjuist laten we opnieuw een klontje boter smelten. Bij de lopende, niet gekleurde boter gieten we 2 eetlepels water en de worchestershiresaus. Laat aan de kook komen. Haal van het vuur als de eerste kookbelletjes verschijnen.
  • Klop met een garde tot de saus lichtjes bindt.
  • Doe de fijngehakte bieslook in de saus.
  • Overgiet de wijting met de saus en serveer.

Laat jullie reacties maar komen !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten