maandag 21 december 2009

Winterse stoofschotel

winterse stoofschotel
Klein beetje meer werk, maar maak er direct voor 2 dagen !

(voor 2 personen)
  • 300 gram gehakt
  • 4 gekookte aardappelen
  • 1 courgette
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 200 gram gemalen emmental
  • olijfolie
  • peper en zout

(werkwijze)

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de courgette in fijne plakjes. Giet wat olijfolie in een pan en laat er de plakjes beetgaar in worden.
  • Smeer ondertussen een ovenschotel in met wat olijfolie en bedek de bodem met schijfjes tomaat.
  • Zet de plakjes courgette apart en bak het gehakt samen met een fijngesneden ui in olijfolie.
  • Snij de aardappelen in schijfjes.
  • Als het gehakt klaar is, ben je klaar om alle ingrediënten samen te voegen.
  • Kruid de laag tomaten met peper zout en giet er deel van het gehakt over. Bedek die laag met schijfjes aardappel. kruid opnieuw met peper en zout en strooi er al wat kaas over.
  • Verspreid nu de rest van het gehakt over de schotel en bedek verder met schijfjes courgette. Kruid opnieuw met peper zout en strooi er nu alle kaas over.
  • Plaats de schotel in de oven en haal hem eruit als de bovenste laag kaas helemaal gesmolten is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten