vrijdag 29 januari 2010

Gegrilde kip met rapenpuree

gegrilde kip met rapenpureeEven op www.foodpairing.be gekeken wat past met rapen. En hieruit ontstond onderstaande ingrediëntenlijst.

(voor 2 à 3 personen)
  • 1 borstfilet van kip
  • aardappelen
  • bussel rapen
  • 1dl sojaroom
  • 50gr boter
  • 1 ei
  • peper en zout
  • gemberpoeder
  • 50gr geraspte gruyère
  • Piet Huysentruyt "Fleur d'Ardeche"-kruiden (mengeling van oregano, geroosterde look, zeezout, suiker, citroenzeste, zongedroogde zwarte olijven, zongedroogde tomaten, rode ajuinvlokken)

(werkwijze)

  • Maak de rapenpuree. Kook de aardappelen en de rapen samen gaar in water of melk. Giet af en laat het overtollige water verdampen in de pot door nog even op het vuur te zetten. Prak de rapen en aardappelen, maak een putje in het midden en voeg de room, de boter en het ei toe. Roer krachtig met de garde tot een smeuïge rapenpuree. Roer de gruyère erdoor en kruid met peper, zout en een beetje gember.
  • Snijd de borstfilet van kip eventueel stukken van gelijke dikte voor onder de grill. Kruid met kip met peper, zout en Fleur d'Ardeche-kruiden en leg 5 à 6 minuten onder de grill.

1 opmerking:

Anoniem zei

walchelijk

Een reactie posten