donderdag 7 januari 2010

Gestoofd witloof met gebakken sint-jakobsschelpen

gestoofd witloof met gebakken sint jakobsschelpenDe nadruk in dit gerecht ligt op het gestoofd witloof. Gebruik grondwitloof en we gaan stoven, niet koken Het witloof moet ongeveer een half uur opstaan, maar ondertussen kan je wel andere zaken doen...

(voor 2 personen)
  • ongeveer 8 sint-jakobsschelpen
  • 5 stronkjes witloof uit volle grond
  • 1 stevige klont boter
  • zeezout
  • peper

(werkwijze)

  • Haal de eventueel beschadigde buitenste blaadjes van het witloof. De harde kern NIET wegsnijden, hoeft niet bij grondwitloof.
  • Laat een klont boter smelten in een pot met dikke bodem.
  • Leg het witloof naast elkaar in de schuimende boter. Giet een klein beetje water in de pot. Een halve centimeter volstaat.
  • Strooi wat zeezout erover.
  • Zet het deksel op de pot en laat het witloof 20 minuten stoven op een klein vuurtje.
  • Draai het witloof om. Zet het deksel op de pot en laat nog een kwartiertje zacht stoven.
  • Haal het deksel van de pot. Zet het vuur wat hoger. Laat alle vocht verdampen dat zich bij het witloof bevindt.
  • Laat het gestoofd witloof aan de onderzijde een bruin kleurtje krijgen. Draai om voor hetzelfde aan de andere kant.
  • Kruid de sint-jakobsschelpen met peper en zout bak op hoog vuur 1 minuut aan elke kant.
  • Serveer de coquilles met het gestoofd witloof ! Mmm....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten