donderdag 14 januari 2010

Kabeljauwhaasje in papillot met worteltjes

kabeljauwhaasje in papillot en worteltjesZoek de kabeljauw !

(voor 2 personen)
  • 1 ui
  • olijfolie
  • boter
  • 2 kabeljauwhaasjes
  • peper van de molen, zeezout
  • 4 wortels
  • 1 klein glaasje witte wijn
  • rijst

(werkwijze)

  • Leg 2 stukken aluminiumfolie van ongeveer 60cm voor je. Plaats flinterdunne plakjes ui op de helft van de folie en besprenkel met olijfolie en wat boter.
  • Schik op elk stuk een kabeljauwhaasje. Kruid met peper en zout.
  • Snijd de wortels in zeer fijne plakjes en blancheer ze even (ongeveer 4 minuten) in licht gezouten water. Schik ze op de vis.
  • Giet een scheutje olijfolie op de vis en leg er een klontje boter op. Besprenkel alles met een beetje droge witte wijn.
  • Vouw de andere helft van de folie over de kabeljauwhaasjes. Plooi de drie open zijden mooi dicht, zodat alles mooi gesloten is. Niet aandrukken, houd het luchtig.
  • Laat 15 minuten garen in een voorverwarmde oven op 190°C.
  • Serveer met rijst.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

zal dit zeker zondagavond proberen, na een stevig wandelweekend zal dit zeker smaken.

Anoniem zei

Ik heb dit al een paar keer klaargemaakt en zelfs een man kan dit klaar maken :-)
Super gerechtje!

Een reactie posten