woensdag 20 januari 2010

Kip in de wok met kokos en basmatirijst

kip in de wok met kokos en basmatirijst(voor 2 personen)
  • 1 zakje basmatirijst
  • 1 blikje (20cl) kokosmelk
  • 300g kipfilet
  • boter
  • peper en zout
  • 3 eetlepels fijngesnipperde tuinkruiden (bieslook, peterselie, kervel)
  • 1 geperste sinaasappel
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • een weinig sojasaus

(werkwijze)

  • Kook de basmatirijst gaar.
  • Snijd de kipfilet in kleine stukken en roerbak ze in de wok. Kruid met peper en zout.
  • Als de kip gaar is, voeg dan de kokosmelk, het sinaasappelsap, de honing en enkele druppels sojasaus toe. Laat tot kookpunt komen.
  • Doe er op het laatste de tuinkruiden over.
  • Meng alles door elkaar en kruid met peper van de molen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten