maandag 4 januari 2010

Koolvis met bieslooksaus, preischeuten en puree van look en olijven

koolvis met bieslooksaus preischeutenNog een feestelijk stijlvol receptje voor rond de feestdagen om de pijn van deze eerste werkdag wat te verzachten. Ietsje meer werk aan met de feestdagen mag wel, maar het is toch nog behoorlijk snel klaar hoor voor zo'n feestgerecht. Kan met eender welke witte vis.

(voor 4 personen)
  • 600gr aardappelen
  • 1,5 dl melk
  • teentje verse look
  • 1 bosje lente-uien
  • 100g olijven
  • 4 stukken koolvis
  • 1 el olijfolie
  • 50g preischeuten
  • 2 bakjes waterkers
  • voor het bieslooksausje:
  • 3 teentjes look
  • 2 sjalotjes
  • 2,5 dl kippenbouillon
  • 6 el gehakte bieslook

(werkwijze)

  • We beginnen met de puree. Kook de aardappelen.
  • Snij de lente-uien en olijven in ringetjes.
  • Pureer de aardappelen en voeg melk, het versnipperde teentje look, de lente-uien en olijven toe.
  • Kruid de puree met peper en zout.
  • We stomen eens de koolvis. Of bak in de pan naargelang uw goesting.
  • De saus: Stoof de fijngehakte look met de fijngesnipperde sjalotjes in olijfolie en blus met kippenbouillon. Laat een paar minuutjes doorkoken.
  • Voeg vlak voor het opdienen de bieslook toe en mix de saus. Kruid met peper en zout.
  • Meng een halve eetlepel olijfolie onder waterkers en de preischeuten. Kruid met peper en zout.
  • Schik de puree op een bord en leg daarop eerst de preischeuten en de waterkers en daarna de koolvis. Overgiet met het looksausje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten