vrijdag 1 januari 2010

Lamskroontje met gegrilde aubergines en slaatje van gemarineerde tomaten en rucola

lamskroontje met gegrilde aubergines1 januari: gelukkig Nieuwjaar ! Vandaag nemen we iets meer tijd om te koken natuurlijk ! Het moet niet altijd even gemakkelijk zijn.

(voor 2 personen)
  • 2 lamskroontjes
  • 1 aubergine
  • 100 g gekookte kikkererwten (blik)
  • sap van 1 citroen
  • 10cl olijfolie
  • 3 tomaten
  • 120g rucola
  • 1 teentje knofloof
  • peper, zout
  • cayennepeper
  • 4 kleine aardappeltjes
  • een scheutje witte wijnazijn

(werkwijze)

  • Kook de aardappelen met schil ¾ gaar in kokend gezouten water en laat ze afkoelen.
  • Mix de kikkererwten met het citroensap, het lookteentje en de olijfolie tot een smeuïge massa en kruid met zout en cayennepeper.
  • Snijd de tomaten (al dan niet gepeld) in vier en verwijder de zaadlijsten en snijd vervolgens elk partje nogmaals in 2 of 3 stukken.
  • Snijd de aubergine overlangs in plakken van ongeveer 5 mm dik en gril ze droog in de grillpan. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Snijd de aardappelen in plakjes en bak ze goudbruin in een pan met een weinig olijfolie.
  • Bak de lamskroontjes mooi aan in de pan en kruid ze met peper en zout. Laat op een heel klein vuurtje verder garen ofwel in een voorverwarmde oven van 170° C.
  • Meng de tomaten met wat olijfolie en een scheutje witte wijnazijn. Voeg er de rucola en de aardappeltjes aan toe, kruid met peper en zout en schep alles goed om.
  • Bestrijk de aubergines met wat kikkererwtenmousse en schik ze over de borden naast het lamskroontje. Verdeel vervolgens het slaatje over de aubergines.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten