woensdag 6 januari 2010

Mosselen met Duvel

mosselen met duvel(voor 4 personen)
  • 4kg mosselen
  • 2 uien in ringen gesneden
  • 2 selderijstengels in stukken gesneden
  • 1 dundeltje peterselie grof versnipperd
  • peper
  • 1 flesje Duvel
  • 1/4l water

(werkwijze)

  • Kook uien en selderij even op (ca. 5 minuten) samen met het water en de Duvel.
  • Doe er de mosselen bij verdeel er de peterselie over.
  • Kruid goed met peper en laat koken tot de schelpen opengaan (ongeveer 10 minuten). Schud de mosselen tussenin een paar keer op.
  • Serveer met frietjes en mayonaise.
  • In het glas: Duvel natuurlijk !

1 opmerking:

Stefaan zei

Het water loopt me al in de mond. Ik heb wel geen mosselen in huis op dit moment maar die duvel smaakt me des te meer.

GOUDEN TIP: Mosselen zijn op hun best vanaf eind juni, begin juli tot en met oktober. Vergeet die fabel van de maanden met een 'R', in de zomer zijn ze het dikst en smakelijkst!!

Een reactie posten