dinsdag 5 januari 2010

Omelet met tomaat en champignons

(voor 2 personen)
  • 1 eetlepel boter
  • 4 eieren
  • 1 dl sojaroom
  • 1 gekookte aardappel
  • 1 tomaat
  • een 8-tal champignons
  • peper en zout
  • 50g gemalen kaas
  • 1 eetlepel gehakte peterselie

(werkwijze)

  • Smelt de boter in een anti-aanbakpan.
  • Kluts de eieren goed met de room zodat eiwit en eigeel goed gemengd zijn.
  • Giet de eieren in de pan en gaar de omelet op een zacht vuurtje.
  • Snijd de groentjes en de aardappel in gelijke fijne blokjes of schijfjes.
  • Wanneer de omelet halfgaar is, mogen de groentjes erbij. Kruid met peper en zout.
  • Zet er eventueel een deksel op om verder te garen.
  • Voeg de kaas toe op een moment dat jij wil. Wil je dat de kaas erdoor smelt, voeg ze dan eerder toe.
  • Strooi een beetje gehakte peterselie erop en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten