zondag 3 januari 2010

Pastinaakpuree met lamsgehakt in koteletvorm

pastinaakpuree met lamsgehaktPastinaak is een verloren groente die bijzonder aromatisch is en na het garen bijna niet meer moet worden bijgekruid. Pastinaak heeft een lekkere zoete smaak.

(voor 3 personen)
  • 2 grote pastinaken
  • scheut room
  • witte peper en zout
  • 6 lamsgehaktburgers in koteletvorm (Delhaize)

(werkwijze)

  • Schil de pastinaken met een dunschiller, snijd in gelijke stukjes en doe in lichtgezouten kokend water.
  • Kook gaar, giet af en laat enigszins uitlekken.
  • Mix tot pastinaakpuree met een scheut room (ongeveer 1 dl).
  • Kruid licht met peper en zout.
  • Kruid de lamsburgers en bak in een anti-kleefpan.
  • Serveer de lamsburgers en pastinaakpuree met aardappelen.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

pastinaak is een soort aardappel - waarom er dan aardappelen bij serveren?

Anoniem zei

pastinaak is helemaal geen aardappel en heeft er ook niets mee te maken, het is een witte wortel met anijssmaak uit het middellandse zeegebied. aardappelen komen uit zuid-amerika.

Anoniem zei

Pastinaak was een belangrijke aardappelvervanger, als ik het zo mag noemen, voor de aardappel met Colombus mee kwam uit Amerika.

Anoniem zei

Een vervanger van iets wat we nog niet kenden, ja, heel grappig. Pastinaak is een groente en de smaak heeft weinig weg van aardappel. Pastinaakstamppot (met aardappelen) is een tamelijk klassiek gerecht, dus er zijn meer 'idioten' die deze combinatie helemaal niet gek vinden.

Anoniem zei

ik zou graag willen weten. Hoeveel calorien heeft pastinaak?

Anoniem zei

5000000

Een reactie posten