vrijdag 8 januari 2010

Pittige gehaktballetjes in pindasaus

pittige gehaktballatjes in pindasausEen tip van Emily !

(voor 3 personen)

  • stukje gember (ca. 2cm)
  • 2 rode pepers
  • 4 tenen knoflook
  • 1 ei
  • 75g paneermeel
  • 2 eetlepels vissaus
  • 500gr filet americain
  • 5 eetlepels gehakte pinda's
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1,5 dl kokosmelk
  • 1,5 dl sojaroom
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 limoenblaadjes
  • 1 eetlepel rietsuiker

(werkwijze)

  • Hak de gember, rode pepers en knoflook fijn en voeg ze samen met het ei, de helft van het paneermeel en 1 eetlepel vissaus toe aan de filet américain.
  • Kneed goed door elkaar en maak er balletjes van ter grootte van een pingpongbal. Rol de balletjes door de rest van het paneermeel.
  • Verhit olie in de wok en bak de gehaktballetjes rondom aan en haal ze weer uit.
  • Hak de pinda's fijn in de keukenrobot.
  • Verhit 2 eetlepels olie in de wok en bak de pinda's heel even aan.
  • Voeg de kokosmelk, de room, sojasaus, de rest van de vissaus, de limoenblaadjes en de rietsuiker toe.
  • Breng aan de kook, voeg de gehaktballetjes toe en laat het geheel nog 10 minuten op een laag vuur sudderen.
  • Dien op met puree of rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten