donderdag 28 januari 2010

Salade met langoustines en geitenkaas

(voor 2 personen)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl arachideolie
  • 200gr langoustines
  • sap van 1 limoen
  • 100gr rucola
  • 1 potje waterkers
  • een aantal radijsjes
  • 50gr zachte geitenkaas
  • peper en zout
  • voor de vinaigrette:
  • sap van 1 limoen
  • 2 eetl witte wijnazijn
  • 2 eetl olijfolie
  • 1 koffielepel suiker
  • peper en zout

(werkwijze)

  • Bak de look in een pan met wat arachideolie, zorg dat de look niet bruin wordt.
  • Voeg de langoustines en bak op hoog vuur.
  • Giet er het limoensap over en haal van het vuur.
  • Kruid met peper en zout.
  • Maak de vinaigrette met de bovenstaande ingrediënten naar eigen smaak.
  • Snijd de radijsjes in fijne schijfjes.
  • Schik de rucola, waterkers, radijzen en geitenkaas op het bord.
  • Schik de langoustines erbij en giet vinegraitte naar smaak erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten