maandag 25 januari 2010

Scampi met aardpeer

Een eerbetoon aan het lekker eten gisteren bij mijn vader en zijn vriendin. Man, man, man, die scampi was goed gebakken zeg ! Een zeer geslaagde combinatie met een verloren groente, de aardpeer.

(voor 4 personen)
  • 2 aardperen
  • 4 eetlepels frambozenazijn
  • 1 eetlepel frambozenconfituur
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 vanillestokje
  • 12 scampi
  • 1 vanillestok
  • boter
(werkwijze)
  • Snijd de aardpeer in blokjes en stoof ze inboter tot ze gaar zijn.
  • Schraap de vanille uit de stok en voeg het eraan toe.
  • Blus met 2 eetlepels frambozenazijn en voeg er de frambozenconfituur en de fijngehakte peterselie aan toe.
  • Blus met azijn en olijfolie en een beetje confituur.
  • Bak de scampi op hoog vuur kort aan beide kanten.
  • Serveer de aardpeer met de scampi en de saus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten