zaterdag 2 januari 2010

Struisvogelsteak in portosaus met gegrilde courgette en aardappelgratin

struisvogelsteak in portosaus met gegrilde courgettesIets feestelijks voor 2de nieuwjaarsdag ! Maar heel snel en eenvoudig !

(voor 2 personen)
  • 2 struisvogelsteaks
  • een scheut porto
  • een scheut water
  • 2 dl room
  • 1 koffielepel (Piet Huysentruyt-)rundsbouillon
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 à 4 hoopjes aardappelgratin (diepvrieszak van Colruyt)
  • boter
  • peper en zout

(werkwijze)

  • Maak de aardappelgratin klaar volgens de instructies op de zak. Zeer gemakkelijk en enorm lekker van smaak.
  • Maak uw grillpan zeer warm. Snijd de courgettes in de lengte in plakken, wrijf in met olijfolie, kruid met peper en zout en bak ze een paar minuten aan beide kanten.
  • Kruid de struisvogelsteaks met peper en zout en bak ze rozé in een kleefpan.
  • Haal de struisvogelsteaks uit de pan en blus met een scheutje water en porto. Voeg een koffielepeltje bouillon toe en roer het aanbaksel los. Laat een beetje inkoken.
  • Voeg de room toe aan de saus en laat inkoken tot een geboden sausje. Kruid naar smaak met peper en zout.
  • Op de foto zie je het gerecht geserveerd in de zomer met gemengde Italiaanse pluksla uit onze hof !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten