dinsdag 26 januari 2010

Witte kool

witte koolEen tip om snel groenten bij je gerechten te hebben, is een om een aantal verse porties in één keer klaar te maken en een hoop in te vriezen. Slechts één keer werk en verschillende keren genot !

Een witte kool is zo lekker maar veel te veel voor één maaltijd. Met twee personen kan je van één witte kool drie à vier keer eten.

(ingrediënten)
  • 1 witte kool
  • boter
  • witte peper en zout

(werkwijze)

  • Verwijder de buitenste bladeren en snijd de witte kool in vieren. Snijd bij elk kwart witte kool de harde stronk onderaan weg.
  • Snijd de witte kool dwars in fijne plakken van 5 mm. Die vallen uiteen in fijne reepjes.
  • Smelt boter op een zacht vuur en doe de witte kool erin. Roer om en voeg na 2 minuten een scheut water toe.
  • Dek af en laat de witte kool op zacht vuur langzaam gaarstoven.
  • Voeg eventueel nog wat water en boter toe tijdens het garen. De boter is hier het toveringrediënt want de boter legt de lekkere smaak van de witte kool open.
  • Kruid met peper en zout.
  • Vandaag opgegeten met boomstammetjes en patatjes.
  • En... 2 porties voor 2 personen witte kool ingevroren.

2 opmerkingen:

viviane zei

heb dit eens zo klaar gemaakt, vind dit veel lekkerder.
Bedankt
Viviane

Anoniem zei

hoeveel boter...een kilo?

Een reactie posten