dinsdag 12 januari 2010

Witte worst en bloedworst met gebakken appeltjes

witte worst en bloedworst met gebakken appeltjes(voor 2 personen)
  • 2 witte worsten
  • 2 bloedworsten
  • boter
  • appeltje of 2
  • bruine suiker

(werkwijze)

  • Smelt de boter in een anti-aanbakpan. Gebruik niet te veel boter want de pensen bevatten al veel vet.
  • Zodra de boter lichtbruin is, leg je de worsten in de pan. Op een niet te hard vuur de pensen 3 à 4 minuten aan elke kant bakken. Als je ze te snel bakt, gaat de warmte er te snel in en spatten ze open !
  • Snij de appeltjes in partjes en bak ze ook in een anti-kleefpan.
  • Overstrooi de appeltjes met bruine suiker en laat nog beetje bakken.
  • Als de worsten klaar zijn, direct uit de pan halen en serveren met de gebakken appeltjes en gebakken patatjes. Mmm....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten